Devuan bug report logs - #90
Audio Mixer lost sound

Package: alsamixer; Reported by: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>; Keywords: moreinfo jessie; merged with #22; dated Fri, 26 May 2017 19:33:01 UTC; Maintainer for alsamixer is (unknown).


Merged 22 90. Request was from KatolaZ <katolaz@freaknet.org> to control@bugs.devuan.org. Full text available.


Tags added: jessie Request was from KatolaZ <katolaz@freaknet.org> to control@bugs.devuan.org. Full text available.


Message received at 90@bugs.devuan.org:


Received: (at 90) by bugs.devuan.org; 27 May 2017 12:50:06 +0000
From: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>
Date: Sat, 27 May 2017 08:44:29 -0400
Subject: pls cancel #90 / duplicate of bug #22
To: 90@bugs.devuan.org, garyz.dev1@gmail.com, devuan-bugs@lists.dyne.org

--001a11411556a6af5c055080d0d9
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

My apologies -
I received the condensed weekly bug report and see that #22 is the same (in
essence/hardware) as my #90
'
I had searched the bug list for 'audio' not "sound"!!!!
'
GaryZ

FWIW - I will be switching all my Devuan-type mail to  garyz dot dev1 at
the gmail dot com account.

--001a11411556a6af5c055080d0d9
Content-Type: text/html; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<div dir=3D"ltr"><div><div><div><div>My apologies - <br></div>I received th=
e condensed weekly bug report and see that #22 is the same (in essence/hard=
ware) as my #90<br>&#39;<br></div>I had searched the bug list for &#39;audi=
o&#39; not &quot;sound&quot;!!!!<br>&#39;<br></div>GaryZ<br><br></div>FWIW =
- I will be switching all my Devuan-type mail to=C2=A0 garyz dot dev1 at th=
e gmail dot com account.<br></div>

--001a11411556a6af5c055080d0d9--


Acknowledgement sent to gary olzeke <olzeke51@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.devuan.org. Full text available.


Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, owner@bugs.devuan.org:
bug#90; Package alsamixer. Full text available.


Message received at submit@bugs.devuan.org:


Received: (at submit) by bugs.devuan.org; 26 May 2017 19:30:04 +0000
From: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>
Date: Fri, 26 May 2017 15:24:01 -0400
Subject: Audio Mixer lost sound
To: submit@bugs.devuan.org

--001a1142c2bcaa2a65055072479c
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

Package: alsamixer
 - (assumed) Audio Mixer app from Multimedia menu

Version:  alsamixer doesn't have a --v option for version

Problem:  was running RC2 on 686 system - works good sound
[youtube and a ?cd?]
UNTIL I adjusted the audio volume via the
'Audio Mixer' application in the default install
it reported my sound card as:
HDA ATI SB (Alsa mixer) - the only choice.

-no sound after an adjustment, I do get the little popup speaker
slider indicator
when I adjust the 'master' in the mixer - but no effect.

* after dist-upgrade to stable 1.0.0 on 20170526 still no audio
 olzeke51@devuan:~$ uname -a
Linux devuan 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.43-2 (2017-04-30)
i686 GNU/Linux
*
lspci -(partial info)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus
Controller (rev 13)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00
Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI
to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI
to PCI Bridge
*
*

couldn't find audio setup/hardware in the "Settings Manager" menu

****************

FWIW - there seems to be several ways to report bugs

not sure how to add the X-Debbugs-CC:   to gmail

'

GaryZ

--001a1142c2bcaa2a65055072479c
Content-Type: text/html; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<div dir=3D"ltr">

<pre>Package: alsamixer<br>=C2=A0- (assumed) Audio Mixer app from Multimedi=
a menu<br></pre><pre>Version:  alsamixer doesn&#39;t have a --v option for =
version<br><br></pre><pre>Problem:  was running RC2 on 686 system - works g=
ood sound<br>[youtube and a ?cd?]<br>UNTIL I adjusted the audio volume via =
the<br>&#39;Audio Mixer&#39; application in the default install<br>it repor=
ted my sound card as:<br>HDA ATI SB (Alsa mixer) - the only choice.<br><br>=
-no sound after an adjustment, I do get the little popup speaker slider ind=
icator<br>when I adjust the &#39;master&#39; in the mixer - but no effect.<=
br></pre><pre>* after dist-upgrade to stable 1.0.0 on 20170526 still no aud=
io<br>=C2=A0olzeke51@devuan:~$ uname -a<br>Linux devuan 3.16.0-4-686-pae #1=
 SMP Debian 3.16.43-2 (2017-04-30) i686 GNU/Linux<br>*<br>lspci -(partial i=
nfo)<br>00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus C=
ontroller (rev 13)<br>00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [=
AMD/ATI] SB600 IDE<br>00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [A=
MD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)<br>00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devi=
ces, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI to LPC Bridge<br>00:14.4 PCI bridge: Advanced=
 Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge<br>*<br>*<br></pre><=
pre>couldn&#39;t find audio setup/hardware in the &quot;Settings Manager&qu=
ot; menu<br><br>****************<br></pre><pre>FWIW - there seems to be sev=
eral ways to report bugs<br></pre><pre>not sure how to add the X-Debbugs-CC=
:   to gmail<br></pre><pre>&#39;<br></pre><pre>GaryZ<br></pre></div>

--001a1142c2bcaa2a65055072479c--


Acknowledgement sent to gary olzeke <olzeke51@gmail.com>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to owner@bugs.devuan.org. Full text available.


Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, owner@bugs.devuan.org:
bug#90; Package alsamixer. Full text available.


Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Wed, 23 May 2018 14:39:01 UTC