Devuan bug report logs - #346
reportbug fails to start after already configured

version graph

Package: reportbug; Maintainer for reportbug is Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>;

Reported by: Andy Alt <andy001973@yahoo.com>

Date: Sat, 10 Aug 2019 01:03:08 UTC

Severity: normal

Tags: ascii, moreinfo

Fixed in version 7.1.7

Done: Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, owner@bugs.devuan.org:
bug#346; Package reportbugversion: reportbug 7.1.6+devuan2.1. (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Andy Alt <andy001973@yahoo.com>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to owner@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Andy Alt <andy001973@yahoo.com>
To: "submit@bugs.devuan.org" <submit@bugs.devuan.org>
Subject: reportbug fails to start after already configured
Date: Sat, 10 Aug 2019 00:52:29 +0000 (UTC)
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: reportbugVersion: reportbug 7.1.6+devuan2.1
I first ran reportbug, selected "standard" and went through the configuration prompts. Filled out the report and selected to send. It failed because I didn't have the method correct for sending mail, and asked me if I want to retry or save, etc. I hit "q". When I tried to restart reportbug, I typed in "xfce" for the package name, was prompted for similar package names, then selected xfce4-panel. I then got the following output:
Select one of these packages: xfce4-panel
A package named 'xfce' does not appear to be installed on your system; however,
'xfce4-panel' contains a file named 'xfce'. Do you want to file your report on
the package reportbug found [Y|n|q|?]? y
Getting status for xfce4-panel...
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/reportbug", line 2235, in <module>
    main()
  File "/usr/bin/reportbug", line 1108, in main
    return iface.user_interface()
  File "/usr/bin/reportbug", line 1518, in user_interface
    status = utils.get_package_status(package)
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/reportbug/utils.py", line 379, in get_package_status
    conffiles = conffiles + [re.findall(r' (.+) ([0-9a-f]+).*$', line)[0]]
IndexError: list index out of range


Here's a copy of .reportbugrc with my email address blotted out:

# reportbug preferences file# character encoding: UTF-8
# Version of reportbug this preferences file was written by
reportbug_version "7.1.6+devuan2.1"
# default operating mode: one of: novice, standard, advanced, expert
mode standard
# default user interface
ui text
# offline setting - comment out to be online
#offline
# name and email setting (if non-default)
realname "Andy Alt"
email "andy.......ahoo.com"
# Disable fallback mode by commenting out the following:
no-cc
header "X-Debbugs-CC: andy400-dev@yahoo.com"
smtphost reportbug.debian.org
# You can add other settings after this line.  See
# /etc/reportbug.conf for a full listing of options.
I'm using Devuan ascii.
Linux demeter 4.9.0-6-amd64 #1 SMP Debian 4.9.88-1+deb9u1 (2018-05-07) x86_64 GNU/Linux


[Message part 2 (text/html, inline)]

bug reassigned from package `reportbugversion: reportbug 7.1.6+devuan2.1' to `reportbug'. Request was from Elliott Mitchell <ehem+devuan@m5p.com> to control@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, Devuan Developers <devuan-dev@lists.dyne.org>:
bug#346; Package reportbug. (Wed, 15 Jan 2020 16:18:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #10 received at 346@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>
To: 346@bugs.devuan.org
Subject: Re: reportbug fails to start after already configured
Date: Wed, 15 Jan 2020 16:08:01 +0000
control: tags -1 moreinfo ascii

Andy,

I have just tried this with reportbug 7.5.3+devuan1 (beowulf) 
and can't reproduce it.

Tagging as ascii specific.

Mark

Added tag(s) moreinfo and ascii. Request was from Mark Hindley <mark@hindley.org.uk> to 346-submit@bugs.devuan.org. (Wed, 15 Jan 2020 16:18:09 GMT) (full text, mbox, link).


Reply sent to Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>:
You have taken responsibility. (Tue, 28 Jan 2020 10:03:01 GMT) (full text, mbox, link).


Notification sent to Andy Alt <andy001973@yahoo.com>:
bug acknowledged by developer. (Tue, 28 Jan 2020 10:03:04 GMT) (full text, mbox, link).


Message #17 received at 346-done@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>
To: 346-done@bugs.devuan.org
Subject: Re: reportbug fails to start after already configured
Date: Tue, 28 Jan 2020 09:45:24 +0000
Version: 7.1.7
Control: tags -1 = ascii debian

Looking more closely, this appears to be Debian bugs #857013, #846053 and
 #826534. They were fixed in reportbug 7.1.7.

Closing.

Mark

Send a report that this bug log contains spam.


Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson,
2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Sun May 31 00:24:27 2020;