Devuan bug report logs - #484
ffmpeg: version 7:4.3-2 of libraries cause chromium 81.0.4044.92-1 aw snap errors

version graph

Package: ffmpeg; Maintainer for ffmpeg is (unknown);

Reported by: Arthur Marsh <arthur.marsh@internode.on.net>

Date: Thu, 18 Jun 2020 02:48:02 UTC

Severity: normal

Tags: debian

Found in version 7:4.3-2

Forwarded to https://bugs.debian.org/963035

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#484; Package ffmpeg. (Thu, 18 Jun 2020 02:48:02 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Arthur Marsh <arthur.marsh@internode.on.net>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to devuan-dev@lists.dyne.org. (Thu, 18 Jun 2020 02:48:06 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Arthur Marsh <arthur.marsh@internode.on.net>
To: Devuan Bug Tracking System <submit@bugs.devuan.org>
Subject: ffmpeg: version 7:4.3-2 of libraries cause chromium 81.0.4044.92-1 aw snap errors
Date: Thu, 18 Jun 2020 12:00:14 +0930
Package: ffmpeg
Version: 7:4.3-2
Severity: normal

Dear Maintainer,

*** Reporter, please consider answering these questions, where appropriate ***

   * What led up to the situation?

upgrading ffmpeg-based libraries 7:4.2.3-2 -> 7:4.3-2

   * What exactly did you do (or not do) that was effective (or
     ineffective)?

Tried restarting machine, clearing cache in chromium, neither worked

downgrading ffmpeg-libraries back to 7:4.2.3-2 and restarting chromium worked

   * What was the outcome of this action?
   * What outcome did you expect instead?

*** End of the template - remove these template lines ***


-- System Information:
Distributor ID:	Devuan
Description:	Devuan GNU/Linux 4 (chimaera/ceres)
Release:	testing/unstable
Codename:	n/a
Architecture: x86_64

Kernel: Linux 5.8.0-rc1+ (SMP w/4 CPU cores)
Locale: LANG=en_AU.UTF-8, LC_CTYPE=en_AU.UTF-8 (charmap=UTF-8), LANGUAGE=en_GB (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/bash
Init: sysvinit (via /sbin/init)

Versions of packages ffmpeg depends on:
ii  libavcodec58    7:4.3-2
ii  libavdevice58   7:4.3-2
ii  libavfilter7    7:4.3-2
ii  libavformat58   7:4.3-2
ii  libavresample4  7:4.3-2
ii  libavutil56     7:4.3-2
ii  libc6           2.30-8
ii  libpostproc55   7:4.3-2
ii  libsdl2-2.0-0   2.0.12+dfsg1-1
ii  libswresample3  7:4.3-2
ii  libswscale5     7:4.3-2

ffmpeg recommends no packages.

Versions of packages ffmpeg suggests:
pn  ffmpeg-doc  <none>

-- no debconf information

Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#484; Package ffmpeg. (Thu, 18 Jun 2020 09:33:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #8 received at 484@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>
To: Arthur Marsh <arthur.marsh@internode.on.net>, 484@bugs.devuan.org
Subject: Re: [devuan-dev] bug#484: ffmpeg: version 7:4.3-2 of libraries cause chromium 81.0.4044.92-1 aw snap errors
Date: Thu, 18 Jun 2020 10:11:52 +0100
Control: tags -1 debian
Control: forwarded -1 https://bugs.debian.org/963035

Arthur,

Thanks for this.

On Thu, Jun 18, 2020 at 12:00:14PM +0930, Arthur Marsh wrote:
> Package: ffmpeg
> Version: 7:4.3-2
> Severity: normal
> 
> Dear Maintainer,
> 
> *** Reporter, please consider answering these questions, where appropriate ***
> 
>    * What led up to the situation?
> 
> upgrading ffmpeg-based libraries 7:4.2.3-2 -> 7:4.3-2
> 
>    * What exactly did you do (or not do) that was effective (or
>      ineffective)?
> 
> Tried restarting machine, clearing cache in chromium, neither worked
> 
> downgrading ffmpeg-libraries back to 7:4.2.3-2 and restarting chromium worked

However, neither ffmpeg nor chromium are forked packages. Devuan uses Debian's
packages directly.

This should be reported directly to Debian's BTS.

Actually, it looks as if it has just been reported there:
https://bugs.debian.org/963035

Thanks

Mark

Added tag(s) debian. Request was from Mark Hindley <mark@hindley.org.uk> to 484-submit@bugs.devuan.org. (Thu, 18 Jun 2020 09:33:03 GMT) (full text, mbox, link).


Set bug forwarded-to-address to 'https://bugs.debian.org/963035'. Request was from Mark Hindley <mark@hindley.org.uk> to 484-submit@bugs.devuan.org. (Thu, 18 Jun 2020 09:33:03 GMT) (full text, mbox, link).


Send a report that this bug log contains spam.


Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson,
2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Tue Oct 27 12:30:11 2020;