Devuan bug report logs - #517
ascii 2.1 - saned init script is broken

Packages: <sane-utils, 1.0.25-4.1+deb9u2>; Maintainer for <sane-utils is (unknown); Maintainer for 1.0.25-4.1+deb9u2> is (unknown);

Reported by: Martin Finkbeiner <martin@finkbeiner.in-berlin.de>

Date: Fri, 23 Oct 2020 21:18:01 UTC

Severity: normal

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, Devuan developers <devuan-dev@lists.dyne.org>, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#517; Package <sane-utils 1.0.25-4.1+deb9u2>. (Fri, 23 Oct 2020 21:18:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Martin Finkbeiner <martin@finkbeiner.in-berlin.de>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to Devuan developers <devuan-dev@lists.dyne.org>, devuan-dev@lists.dyne.org. (Fri, 23 Oct 2020 21:18:04 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: Martin Finkbeiner <martin@finkbeiner.in-berlin.de>
To: submit@bugs.devuan.org
Subject: ascii 2.1 - saned init script is broken
Date: Fri, 23 Oct 2020 23:02:48 +0200
Package: <sane-utils  1.0.25-4.1+deb9u2>

SysV-init:

s. Debian Bug report logs - #871543
broken init script (since 2017)

(bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=871543)

bug: start-stop-daemon

command:
# /etc/init.d/saned stop

doesn't stop saned

solving problem according to Debian's bug report:

# sed -i -e 's/--retry --exec $DAEMON/--retry 10/g' /etc/init.d/saned

worked for me, after my dist-upgrade jessie -> ascii 2.1 stopped with

"Installing new version of config file /etc/init.d/saned ...
[....] Restarting SANE network scanner server: saned[....] Stopping  
SANE network scanner server: sanedstart-stop-daemon: invalid schedule  
item (must be [-]<signal-name>, -<signal-number>, <timeout> or 'forever'
Try 'start-stop-daemon --help' for more information.
invoke-rc.d: initscript saned, action "restart" failed.
error processing package sane-utils (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 3".

Best regards
Martin








Send a report that this bug log contains spam.


Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson,
2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Wed Mar 3 14:54:45 2021;