Devuan bug report logs - #90
Audio Mixer lost sound

Package: alsamixer; Maintainer for alsamixer is (unknown);

Reported by: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>

Date: Fri, 26 May 2017 19:33:01 UTC

Severity: normal

Tags: jessie, moreinfo

Merged with 22

Done: "Ralph Ronnquist (rrq)" <ralph.ronnquist@gmail.com>

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, owner@bugs.devuan.org:
bug#90; Package alsamixer. (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to gary olzeke <olzeke51@gmail.com>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to owner@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>
To: submit@bugs.devuan.org
Cc: devuan-bugs@lists.dyne.org
Subject: Audio Mixer lost sound
Date: Fri, 26 May 2017 15:24:01 -0400
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: alsamixer
 - (assumed) Audio Mixer app from Multimedia menu

Version:  alsamixer doesn't have a --v option for version

Problem:  was running RC2 on 686 system - works good sound
[youtube and a ?cd?]
UNTIL I adjusted the audio volume via the
'Audio Mixer' application in the default install
it reported my sound card as:
HDA ATI SB (Alsa mixer) - the only choice.

-no sound after an adjustment, I do get the little popup speaker
slider indicator
when I adjust the 'master' in the mixer - but no effect.

* after dist-upgrade to stable 1.0.0 on 20170526 still no audio
 olzeke51@devuan:~$ uname -a
Linux devuan 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.43-2 (2017-04-30)
i686 GNU/Linux
*
lspci -(partial info)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus
Controller (rev 13)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00
Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI
to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI
to PCI Bridge
*
*

couldn't find audio setup/hardware in the "Settings Manager" menu

****************

FWIW - there seems to be several ways to report bugs

not sure how to add the X-Debbugs-CC:   to gmail

'

GaryZ
[Message part 2 (text/html, inline)]

Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, owner@bugs.devuan.org:
bug#90; Package alsamixer. (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to gary olzeke <olzeke51@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Message #10 received at 90@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: gary olzeke <olzeke51@gmail.com>
To: 90@bugs.devuan.org, garyz.dev1@gmail.com, devuan-bugs@lists.dyne.org
Subject: pls cancel #90 / duplicate of bug #22
Date: Sat, 27 May 2017 08:44:29 -0400
[Message part 1 (text/plain, inline)]
My apologies -
I received the condensed weekly bug report and see that #22 is the same (in
essence/hardware) as my #90
'
I had searched the bug list for 'audio' not "sound"!!!!
'
GaryZ

FWIW - I will be switching all my Devuan-type mail to  garyz dot dev1 at
the gmail dot com account.
[Message part 2 (text/html, inline)]

Tags added: jessie Request was from KatolaZ <katolaz@freaknet.org> to control@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Merged 22 90. Request was from KatolaZ <katolaz@freaknet.org> to control@bugs.devuan.org. (full text, mbox, link).


Message #15 received at 22-done@bugs.devuan.org (full text, mbox, reply):

From: "Ralph Ronnquist (rrq)" <ralph.ronnquist@gmail.com>
To: 22-done@bugs.devuan.org
Subject: outdated
Date: Sat, 18 Jan 2020 10:27:01 +1100
appears to be fixed

Send a report that this bug log contains spam.


Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson,
2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Sat Sep 26 04:55:37 2020;