Devuan bug report logs - #610
xfce4: Upgraded to chimaera - application menu lost its icons

Package: xfce4; Reported by: Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>; dated Thu, 23 Sep 2021 14:32:02 UTC; Maintainer for xfce4 is (unknown).

Message received at 610@bugs.devuan.org:


Received: (at 610) by bugs.devuan.org; 5 Oct 2021 19:40:03 +0000
Return-Path: <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>
Delivered-To: devuanbugs@dyne.org
Received: from tupac3.dyne.org [195.169.149.119]
	by doc.devuan.org with IMAP (fetchmail-6.4.0.beta4)
	for <debbugs@localhost> (single-drop); Tue, 05 Oct 2021 19:40:03 +0000 (UTC)
Received: from paulo.mayfirst.org (paulo.mayfirst.org [162.247.75.97])
	(using TLSv1.2 with cipher ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384 (256/256 bits))
	(No client certificate requested)
	by vm6.ganeti.dyne.org (Postfix) with ESMTPS id 435B8F60859
	for <610@bugs.devuan.org>; Tue,  5 Oct 2021 21:39:37 +0200 (CEST)
Received: from paulo.mayfirst.org (unknown [127.0.0.1])
	by paulo.mayfirst.org (Postfix) with ESMTP id 17C7D3F5B;
	Tue,  5 Oct 2021 15:39:34 -0400 (EDT)
Received: from [127.0.0.1] (localhost [127.0.0.1]) (Authenticated sender: xxxxx) with ESMTPSA id CD8A94125
Received: from [127.0.0.1] (localhost [127.0.0.1])
	by debian.local (Postfix) with ESMTP id 9B48882BB;
	Tue,  5 Oct 2021 12:12:45 -0500 (CDT)
Subject: Re: bug#610: xfce4: Upgraded to chimaera - application menu lost its
 icons
To: mark@hindley.org.uk, 610@bugs.devuan.org
References: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
 <YVyCq6z0Q1tc/Tud@hindley.org.uk>
From: Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>
Message-ID: <6ea0ce70-3001-a38e-6a97-ba5818033bfe@kandl.houston.tx.us>
Disposition-Notification-To: Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>
Date: Tue, 5 Oct 2021 12:12:44 -0500
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:68.0) Gecko/20100101
 Thunderbird/68.12.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <YVyCq6z0Q1tc/Tud@hindley.org.uk>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Language: en-US
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Virus-Scanned: ClamAV using ClamSMTP
X-Spam-Status: No, score=0.0 required=5.0 tests=SPF_PASS,UNPARSEABLE_RELAY
	autolearn=disabled version=3.4.2
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on tupac3.dyne.org

Thank you!

On 10/5/21 11:51 AM, Mark Hindley wrote:
> Luigi,
> 
> On Fri, Aug 27, 2021 at 06:42:43AM -0500, Luigi Bai wrote:
>> Package: xfce4
>> Version: 4.16
>> Severity: normal
>>
>> Dear Maintainer,
>>
>> *** Reporter, please consider answering these questions, where appropriate ***
>>
>>    * What led up to the situation?
>>
>> I dist-upgraded from beowulf to chimaera.
>>
>>    * What exactly did you do (or not do) that was effective (or ineffective)?
>>
>> I tried to use the xfce4 application menu. I set "show icons in menu" but that
>> doesn't seem to work.
> 
> The fix for this is to recreate the default xsettings.xml  config. Further
> information is available[1]. We will add this to the Release Notes.
> 
> Thanks
> 
> Mark
> 
> [1]  https://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=15085
> 

Acknowledgement sent to Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to devuan-dev@lists.dyne.org. Full text available.
Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#610; Package xfce4. Full text available.

Message received at 610@bugs.devuan.org:


Received: (at 610) by bugs.devuan.org; 5 Oct 2021 17:00:02 +0000
Return-Path: <mark@hindley.org.uk>
Delivered-To: devuanbugs@dyne.org
Received: from tupac3.dyne.org [195.169.149.119]
	by doc.devuan.org with IMAP (fetchmail-6.4.0.beta4)
	for <debbugs@localhost> (single-drop); Tue, 05 Oct 2021 17:00:02 +0000 (UTC)
Received: from mx.hindley.org.uk (193-36-131-86.cfwn.uk [193.36.131.86])
	(using TLSv1.2 with cipher ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256 (128/128 bits))
	(No client certificate requested)
	by vm6.ganeti.dyne.org (Postfix) with ESMTPS id 65B5CF6050B
	for <610@bugs.devuan.org>; Tue,  5 Oct 2021 18:51:57 +0200 (CEST)
Received: from apollo.hindleynet ([192.168.1.3] helo=hindley.org.uk)
	by mx.hindley.org.uk with smtp (Exim 4.84_2)
	(envelope-from <mark@hindley.org.uk>)
	id 1mXnfX-0003oZ-SE; Tue, 05 Oct 2021 17:51:55 +0100
Received: (nullmailer pid 3657 invoked by uid 1000);
	Tue, 05 Oct 2021 16:51:55 -0000
Date: Tue, 5 Oct 2021 17:51:55 +0100
From: Mark Hindley <mark@hindley.org.uk>
To: Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>, 610@bugs.devuan.org
Subject: Re: bug#610: xfce4: Upgraded to chimaera - application menu lost its
 icons
Message-ID: <YVyCq6z0Q1tc/Tud@hindley.org.uk>
References: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
X-Debbugs-No-Ack: No Thanks
X-Spam-Status: No, score=0.4 required=5.0 tests=RDNS_DYNAMIC,SPF_PASS
	autolearn=disabled version=3.4.2
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on tupac3.dyne.org

Luigi,

On Fri, Aug 27, 2021 at 06:42:43AM -0500, Luigi Bai wrote:
> Package: xfce4
> Version: 4.16
> Severity: normal
> 
> Dear Maintainer,
> 
> *** Reporter, please consider answering these questions, where appropriate ***
> 
>    * What led up to the situation?
> 
> I dist-upgraded from beowulf to chimaera.
> 
>    * What exactly did you do (or not do) that was effective (or ineffective)?
> 
> I tried to use the xfce4 application menu. I set "show icons in menu" but that
> doesn't seem to work.

The fix for this is to recreate the default xsettings.xml  config. Further
information is available[1]. We will add this to the Release Notes.

Thanks

Mark

[1]  https://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=15085


Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#610; Package xfce4. Full text available.

Message received at 610@bugs.devuan.org:


Received: (at 610) by bugs.devuan.org; 24 Sep 2021 13:40:03 +0000
Return-Path: <hendrik@topoi.pooq.com>
Delivered-To: devuanbugs@dyne.org
Received: from tupac3.dyne.org [195.169.149.119]
	by doc.devuan.org with IMAP (fetchmail-6.4.0.beta4)
	for <debbugs@localhost> (single-drop); Fri, 24 Sep 2021 13:40:03 +0000 (UTC)
Received: from april.topoi.pooq.com (topoi.pooq.com [69.165.131.134])
	by vm6.ganeti.dyne.org (Postfix) with ESMTP id C57F1F60ACD
	for <610@bugs.devuan.org>; Fri, 24 Sep 2021 15:38:51 +0200 (CEST)
Received: by april.topoi.pooq.com (Postfix, from userid 1001)
	id 2B7AEC5870; Fri, 24 Sep 2021 09:38:49 -0400 (EDT)
Date: Fri, 24 Sep 2021 09:38:49 -0400
From: Hendrik Boom <hendrik@topoi.pooq.com>
To: devuan-dev@lists.dyne.org
Cc: 610@bugs.devuan.org
Subject: Re: [devuan-dev] bug#610: xfce4: Upgraded to chimaera - application
 menu lost its icons
Message-ID: <20210924133848.tkasxzhvbbpikjms@topoi.pooq.com>
References: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
User-Agent: NeoMutt/20170113 (1.7.2)
X-Spam-Status: No, score=0.0 required=5.0 tests=none autolearn=disabled
	version=3.4.2
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on tupac3.dyne.org

Something similar happened to me when I upgraded beowulf to chimaera.
Only I use icewm instead of xfce.
The images in the five-icon bar at the bottom disappeared.  They still took up 
the usual five spaces, but instead of icons they were blank.  I could still use 
the machine, because I knew the locations of the ones I use, and clicking there 
had the expected effects.

It turned out that the upgrade was not quite complete.  I used dpkg to remove 
a package the was blocking some others, performed some more apt and aptitude 
actions and a *lot* more packages were upgraded and installed.  The icon images 
have returned.

-- hendrik  

Acknowledgement sent to Hendrik Boom <hendrik@topoi.pooq.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to devuan-dev@lists.dyne.org. Full text available.
Information forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#610; Package xfce4. Full text available.

Message received at submit@bugs.devuan.org:


Received: (at submit) by bugs.devuan.org; 23 Sep 2021 14:30:03 +0000
Return-Path: <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>
Delivered-To: devuanbugs@dyne.org
Received: from tupac3.dyne.org [195.169.149.119]
	by doc.devuan.org with IMAP (fetchmail-6.4.0.beta4)
	for <debbugs@localhost> (single-drop); Thu, 23 Sep 2021 14:30:03 +0000 (UTC)
Received: from gil.mayfirst.org (gil.mayfirst.org [162.247.75.206])
	(using TLSv1.2 with cipher ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384 (256/256 bits))
	(No client certificate requested)
	by vm6.ganeti.dyne.org (Postfix) with ESMTPS id E53B9F60ADB
	for <submit@bugs.devuan.org>; Thu, 23 Sep 2021 16:27:10 +0200 (CEST)
Received: from gil.mayfirst.org (unknown [127.0.0.1])
	by gil.mayfirst.org (Postfix) with ESMTP id B2A005F77;
	Thu, 23 Sep 2021 10:27:07 -0400 (EDT)
Received: from [127.0.0.1] (localhost [127.0.0.1]) (Authenticated sender: xxxxx) with ESMTPSA id 208C25F8F
Received: by nc843002.internal.kandl.houston.tx.us (Postfix, from userid 1000)
	id 31E82205A5; Fri, 27 Aug 2021 06:42:43 -0500 (CDT)
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 7bit
From: Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>
To: Devuan Bug Tracking System <submit@bugs.devuan.org>
Subject: xfce4: Upgraded to chimaera - application menu lost its icons
Message-ID: <163006456385.18354.16714502307130431289.reportbug@nc843002>
Date: Fri, 27 Aug 2021 06:42:43 -0500
X-Virus-Scanned: ClamAV using ClamSMTP
X-Spam-Status: No, score=2.1 required=5.0 tests=DATE_IN_PAST_96_XX,SPF_PASS,
	UNPARSEABLE_RELAY autolearn=disabled version=3.4.2
X-Spam-Level: **
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on tupac3.dyne.org

Package: xfce4
Version: 4.16
Severity: normal

Dear Maintainer,

*** Reporter, please consider answering these questions, where appropriate ***

   * What led up to the situation?

I dist-upgraded from beowulf to chimaera.

   * What exactly did you do (or not do) that was effective (or ineffective)?

I tried to use the xfce4 application menu. I set "show icons in menu" but that
doesn't seem to work.

   * What was the outcome of this action?

None of the application icons showed up.

   * What outcome did you expect instead?

Application icons to show up.


*** End of the template - remove these template lines ***


-- System Information:
Distributor ID: Devuan
Description:    Devuan GNU/Linux 4 (chimaera)
Release:        4
Codename:       n/a
Architecture: x86_64

Kernel: Linux 5.10.0-8-amd64 (SMP w/2 CPU threads)
Locale: LANG=en_US.UTF-8, LC_CTYPE= (charmap=UTF-8), LANGUAGE not set
Shell: /bin/sh linked to /bin/dash
Init: sysvinit (via /sbin/init)
LSM: AppArmor: enabled

Versions of packages xfce4 depends on:
ii  libxfce4ui-utils         4.16.0-1
ii  thunar                   4.16.8-1
ii  xfce4-appfinder          4.16.1-1
ii  xfce4-panel              4.16.2-1
ii  xfce4-pulseaudio-plugin  0.4.3-1
ii  xfce4-session            4.16.0-1+devuan1
ii  xfce4-settings           4.16.0-1
ii  xfconf                   4.16.0-2
ii  xfdesktop4               4.16.0-1
ii  xfwm4                    4.16.1-1

Versions of packages xfce4 recommends:
ii  desktop-base      1:4.0
ii  tango-icon-theme  0.8.90-8
ii  thunar-volman     4.16.0-1
ii  xfce4-notifyd     0.6.2-1
ii  xorg              1:7.7+22

Versions of packages xfce4 suggests:
ii  xfce4-goodies        4.14.0
ii  xfce4-power-manager  4.16.0-1

Acknowledgement sent to Luigi Bai <lpb+bug@kandl.houston.tx.us>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to devuan-dev@lists.dyne.org. Full text available.
Report forwarded to devuan-bugs@lists.dyne.org, devuan-dev@lists.dyne.org:
bug#610; Package xfce4. Full text available.

Devuan BTS -- Powered by Debian bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham,
1997 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.

Devuan Bugs Owner <owner@bugs.devuan.org>.
Last modified: Sun, 16 Jan 2022 16:39:01 UTC